Hvordan fungerer datahjelp hos Eplecheck AS ?

Hjemmebesøk

Etter at du har kontaktet vår datahjelp, ringer vi deg for å finne ut hva slags hjelp du trenger. Vi avdekker omfanget av saken og kanskje avtaler å ta med utstyr med til deg. Vi avtaler et tidspunkt for å møte hos deg. Når jobben er gjort kan du betale med kort på stedet eller motta en regning. Det kommer an på omfanget av problemet, men vanligvis tar en sak fra 10 minutter til en time å løse.

Eksempler på oppgaver som vi utfører er;

Installasjon og utbedring av WiFi i boliger og næringslokaler
Installasjon av Smart-TV og kabelboks
Feilsøking av Smart-TV og kabelboks fra Telia, RiksTV, T-We mm.
Reinstallasjon av Mac eller PC
Oppsett av skriver og scanner
Oppsett av trådløs skriver og scanner
Oppsett av ny Mac, iPhone, iPad eller PC
Oppsett og feilsøking av trådløst nettverk
Fjerning av virus

Fjernstyring av PC og Mac

Vi kontakter deg for å finne detaljer rundt din sak. Deretter avtaler vi et tidspunkt som passer for deg og hjelper deg installere vår programvare for å la oss fjernstyre din maskinvare. Vi kobler oss til din maskinvare mens vi snakker sammen på telefon. Deretter kan du se på skjermen hva vi gjør, og kanskje vi spør deg noen spørsmål om informasjon som vi trenger for å gjennomføre jobben.

Eksempler på oppgaver som vi utfører er;

Backup av PC
Hjelp med Outlook, Word og Teams.
Hjelp med Microsoft Office
Hjelp med Microsoft 365
Gjenoppretting av e-post
Oppsett av skriver og scanner
Oppsett av trådløs skriver og scanner
Programvare på PC eller Mac
Fjerning av virus

Databerging – innsending og innlevering

Vi kan bistå med kopiering av data fra interne og eksterne harddisker som ikke er alvorlig skadet. Vi tilbyr også kopiering av data fra floppy, SD-kort og andre eldre datalagrings-formater over til USB eller skylagring. Innsending eller innlevering må avtales pr e-post eller telefon. Du kan levere din enhet til oss, eller du kan sende oss en pakke via posten eller helthjem.no. Ring oss for å avtale eller send oss en e-post.

Hvor holder dere til ?

Vårt 1. linje verksted befinner seg på Grønland i Oslo, i Motzfeldts gate 23, 0561 Oslo. Her reparerer vi, berger data og installerer maskinvare. Hvis jobben krever ytterligere spisskompetanse sender vi disken eller datamaskinen til vårt hovedverksted i Drammen. Hvis du ønsker å levere inn disker vennligst avtal med oss først så vi er sikker på at noen kan ta imot deg. Hvis du ønsker å sitte ned med oss har vi vårt kontor hos Deichman Bjørvika i Oslo, hvor du kan avtale en time.

Her kan du se en liten video fra vårt verksted

Filmklipp fra vårt verksted

Hvilke saker løser dere ?

Vi løser de fleste enkle og kompliserte problemstillinger. En sak kan virke vanskelig for våre kunder, men for oss er det en smal sak. Vi har mange som kontakter oss fordi de trenger hjelp med oppsett eller problemer med e-post. Andre har problemer med dårlig signal for sin WiFi og trenger at vi kommer og ordner opp. En annen vanlig problemstilling er oppsett av ny Smart-TV, hvor vi hjelper med oppsett av Riks TV, Get. Noen trenger assistanse med forskjellige ting på sin PC eller Mac, eller lurer på hvordan man kan gjøre forskjellige ting man ønsker. Noen trenger hjelp med installasjon av smarte hjem og ønsker en gjennomgang av mulighetene. Andre skifter telefon eller PC og ønsker å overføre data fra den gamle til den nye. Det er andre som ønsker hjelp med virusproblemer, anti-virus eller hackere og da kan vi hjelpe.

Databerging / Data rescue

Vi kan bistå ved hjelp til uttrekk av data fra interne og eksterne harddisker. Så lenge det ikke er noe alvorlig fysisk galt med disken er vi behjelpelige, men hvis du hører klikk eller stygge lyder fra disken er dette ut over vår kapasitet til å fikse.

Har dere noen referanser ?

Ja vi har mange trofaste kunder som bruker EpleCheck som sin tekniske partner, både privatpersoner, akademia og bedrifter.

Har dere en butikk eller et kontor jeg kan besøke ?

Ut over våre verksted, så har vi ingen butikk eller fast lokale, vi opererer som «digitale nomader» kun ut fra Internett. Hoved-geskjeften vår er Hjemmebesøk, Bedriftsbesøk, dataredning og kurs. Vi har skrevet et innlegg om hvordan vi jobber. Hvis du ønsker å sitte ned med oss 1 til 1 prat eller privat undervisning, kan vi avtale å møtes på Espresso House i Oslo eller på Deichmann Bjørvika i et privat rom.

Hvor kan jeg bestille datahjelp ?