Vi tilbyr dataetterforskning etter hackerangrep til bedrifter og privatpersoner.

Privatpersoner utsatt for hackerangrep

Opplever du uregelmessigheter på din PC, Mac eller nettverk eller vet du at du har blitt utsatt for et hackerangrep?

Vi har lang erfaring med å spore opp hackere som bryter seg inn på e-post, Facebook eller din PC eller Mac. Ved å kartlegge skaden en hacker har gjort kan vi spore hvor hackeren har kommet seg inn, hvordan hackeren har kommet seg inn og hvilke data hackeren har fått tilgang til. Noen ganger er PCen koblet inn i et kriminelt nettverk av «Zombie PCer» som sprer søppelpost og angriper andre personer på Internett.

Ransomware er et problem på internett, der et virus kommer seg inn på din PC eller Mac og låser ned alle dine bilder og dokumenter og krever at du betaler en pengesum for å gi deg tilgang til dine data igjen. Erfaringsmessig hjelper deg ikke å betale utpresserne penger, det er sjelden man får tilgang til filene sine selv om man betaler. Avhengig av hvilken «ransomware» man har pådratt seg er det muligheter til å få tilgang til filene uten å betale pengeutpressere.

Noen ganger får hackere tak i ditt passord og bruker dette til å logge seg på din PC, tjenester eller sosiale medier for å angripe, spre virus eller delta i et nettverk av roboter (botnet) som kontrolleres av kriminelle. I verste tilfelle kan man bli tiltalt for å bidra til å delta i dette kriminelle nettverket om man ikke har tatt nødvendige skritt for å utbedre situasjonen.

Vanlige spørsmål for privatpersoner

Jeg mistenker jeg har mistet passordet mitt, hvordan kan jeg sikre meg ?

Avhengig av hvilket system du har, f.eks PC, Mac, iOS, Android så har man mange muligheter å skaffe seg passordet tilbake.

Min Facebook-konto har blitt tatt over, hva gjør jeg ?

Dette kan bety at ditt passord er på avveie og bør endres og man bør sette 2-faktor autentisering på flest mulig tjenester.

Kan dere finne identiteten til hackeren ?

Noen ganger er det mulig. Vi hjelper med å skrive en politianmeldelse med all dokumentasjon vi har skaffet til veie.

Hva koster tjenesten ?

Ved et hjemmebesøk koster tjenesten standard beløp. Vi kan også gjøre undersøkelsen ved å fjernstyre din PC, hvis det er mulig. Se vår prisliste

Hjelper det med anti-virus og brannmur ?

Noen ganger greier ikke anti-virus eller brannmur å stoppe hacker angrepet. Hackeren kan ha hatt tilgang til din PC for å slå dette av.

Kan dere gjenopprette min PC eller Mac slik det var før hackerangrep ?

Vanligvis kan vi det. Ta kontakt for en uforpliktende prat om din situasjon og hvordan vi kan hjelpe.

Garanterer dere å fjerne ransomware ?

Avhengig av hvilken ransomware som har infisert systemet. Noen ganger kan vi ikke gjenopprette filene.

Bedrifter

Oppfører arbeidsstasjoner eller nettverket seg mistenkelig ?

Vi har lang erfaring med å spore opp mistenkelig aktivitet som et resultat av hackerangrep, utro tjenere eller bakdører plantet i organisasjonen. Vi kjører analyser på nettverket i form av et Intrusion Detection System, portscan, gjennomgang av logger og undersøkelser basert på anekdoter fra ansatte eller ledelse samt analyser av ACL, VPN og databaseroller.

Vi tibyr en dokumentert rapport om våre funn, hacker angrep og potensielle problemer i nettverket som kompromitterer sikkerheten. Rapporten inneholder også forebyggende tiltak ved behov.

Vår IT-sikkerhetsekspert Tommy Mikalsen har 20 års erfaring fra sikkerhetsanalyser av bank- og finans, forsikring og gambling.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale.