Mange som jeg treffer spør meg om jeg kan hjelpe dem med problemer med OneDrive.

Mange bruker OneDrive for å lagre data i skyen, men mange av de som jeg snakker med har dårlige opplevelser med OneDrive. Mange ganger er det brukeren selv som har forårsaket problemene med OneDrive, mens andre ganger er det eneste å gjøre å re-installere OneDrive og logge seg inn en gang til. Når jeg var student ved Blindern var det en gratis Office 365 pakke til alle studenter, og enkelte studenter prøvde å bruke OneDrive, inkludert meg, men resultatene var ofte tapte dokumenter og innloggingsproblemer fordi studentene rett og slett ikke skjønte hvordan man skulle feilsøke problemene som oppsto med OneDrive.

Å lagre data i skyen kan være veldig fordelaktig, ihvertfall når det garanterer integriteten til dine data; bilder, dokumenter, videoer, verdi dokumenter og så videre, men skydata bør også være tilgjengelig ved fingerspissene, og ikke gjøre deg avhengig av å sette deg ned, logge inn på en PC, men kan finnes frem ved en stemmekommando til din iPhone X.

Heldigvis er det ingen grunn til å få panikk, ved korrekt bruk av iCloud og en rekke enkle brukerstier kan man unngå å miste tilgang til sine data.

«Men er det ikke Apple dyrt da, jeg trenger ikke fancy design eller funksjonalitet som jeg aldri bruker ?»

Mange spør meg dette spørsmålet og det er forstått. Mange syns at Apple sine produkter er dyrere enn alternativene, f.eks PC, Android, Google, Facebook sine produkter.

Dette er en vanlig innsigelse, men kostnadene er ikke alltids bare det du betaler i kassa på Komplett, dette produktet du har betalt for skal være nyttig i mange år, og nytte lar seg ikke alltids måle i pengesummer. Er det nyttig å ha digitaliserte fotografier fra din barndom på din device, er det nyttig å ha telefonnummeret til han snekkeren du brukte i fjor ? Hva med å alle bildene du har tatt i hele ditt liv på alle dine Apple-devicer, og ikke plassert ut over flere hjemme PCer, OneDrive-kontoer, jobb-PCen, iPhone, iPad osv. osv ?

Hvis man oppgraderer en gammel iPhone med en ny er man helt sikker på at man får over alle viktige data fra den gamle, uten å miste rytmen. Dokumentet du leste åpner seg på den nye iPhone nettopp der du tok en pause på den gamle iPhone.

Alt dette er mulig fordi iCloud bare fungerer, men da må man først oppleve det og hvor nyttig det er for deg og din digitale hverdag og ikke prøve å bruke det på samme måte som OneDrive, og ikke bruke din MacBook som om det er en dyr PC, eller en iPhone som det er en Android. iCloud er limet som får alle iDevicene til å fungere smertefritt og som gjør at du aldri trenger miste data lengre.

Vi hos EpleCheck vet hvordan gjennomføre digitale endringer. Kontakt oss for en uforpliktende prat om å legge om til Apple-produkter på arbeidsplassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *