fbpx

Migrering av ProAdm fra en PC til en annen

Som vanlig har vi tatt på oss oppdrag fra våre faste kunder med å migrere ProAdm fra en PC til en ny. Ifølge deres webside er ProAdm:

«Kalkyle- og prosjektoppfølgingsverktøyet Gemini ProAdm støtter deg hele veien fra anbudskonkurransen til sluttfakturaen. Verktøyet gjør det enklere å ha kontroll på kostnader, inntekter og fremdrift i prosjektet ditt.»

Som mange vet, så tar vi i EpleCheck på oss spesialoppdrag av denne sorten, slike klient/tjener applikasjoner er ganske vanlig og vi var sikker på vi kunne løse det raskt og effektivt selv om vi aldri hadde gjort det før med ProAdm.

En av våre faste kunder er entreprenør og hadde behov for å flytte sin ProAdm installasjon av fra en PC til en annen. Dette var ikke første gangen jeg hadde migrert Pro Adm fra en PC til en annen, så jeg var klar over at det var en feil i dokumentasjonen om hvordan håndtere ODBC-strings. Forrige gang var det en anleggsgartner som hadde behov for å flytte Pro Adm fra en dyr skyserver i Azure og over til en vanlig Windows Server. Da jeg prøvde å ferdigstille installasjonen kom jeg over denne feilen og endte opp med å ringe leverandøren for å få avklart feilen. De visste ikke noe om dette, men heldigvis så har jeg jobbet mye med databaser i min karriere, så etter litt testing fant jeg ut hva som var feilen.

Mens jeg drev med migreringen, nevnte kunden at han kunne ønsket å bruke Pro Adm på sin MacBook. Heldigvis er det en mulighet for dette; ved å installere en Virtuell Maskin på hans Mac, installere Windows der og deretter installere Microsoft SQL Express samt ProAdm programmet er det mulig å bruke Pro Adm på en Mac. Fordelen er at da trenger man ikke en ekstra PC for å kjøre Pro Adm.

Hvis du trenger å migrere ProAdm fra en PC til en annen, eller migrere ProAdm til en Mac ikke nøl med å kontakte oss!