Vi tilbyr utredning og utbedring av trege nettverk i hjemmekontoret.

Opplever man problemer med Wifi i hus, villa eller leilighet kan det være problemer relatert til dekning i boligen, eller det kan være for mye belastning på den eksisterende ruteren hvis man har påkoblet mange enheter som PC, Mac, Apple TV, Chromecast, iPhone, iPad. Man trenger et solid nettverk for å kunne sikre stabil tilgang til Internett i leiligheten. Vi tilbyr analyse, utredning og utbedring av problemer med WiFi i boliger med hjemmekontor. Vi leverer en rapport på utbedringer vi mener som må gjøres, hvilken maskinvare som anbefales, om ruteren må settes i bromodus (bridge mode) og hvilke instillinger som må endres. Vi kan også implementere utbedringer i nettverket slik at det fungerer 100% optimalt.

wifi
WiFi i boligen

WiFi nettverk med forsterkere eller mesh kan løse problemer med Wifi

Google WiFi

Mange sliter med dårlig dekning i boligen. Det kan være mange årsaker til at nettet har dårlig dekning, f.eks betong i bygget, elektriske kabler i veggene, store speil og andre ting som blokkerer signalene. Ved å gjøre målinger i boligen kan vi identifisere problemet og gjøre anbefalinger eller utbedre problemet med nye installasjoner. Vi fører en rekke produkter fra Google, UniFi for å øke stabiliteten på det trådløse nettverket.

Kablet nettverk som kilder til Wifi-problemer

Har man kablet nett i huset er dette det optimale. Da kan man gjøre ekstra store belastninger og man får de beste hastighetene med tilknyttede WiFi-punkter. Problemer med switcher, rutere og tilknytningspunkt i boligen kan være vanskelig å diagnostisere og forårsake problemer med wifi. Da trengs nettverkseksperter for å kunne diagnostisere og utbedre problemene slik at det kablede nettverket leverer optimal til ditt WiFi. Vi leverer nye rutere, switcher, nettverkskabler og alt utstyr som trengs for å utbedre ditt LAN. 

Future proofing av nettverket i boligen

hus for fremtiden

Det har vært en stor utvikling i behovet for rask og stabil tilkobling til internett de siste årene. Datamengdene som leveres blir større for hvert år og med økende mengder videomøter med Zoom, FaceTime, Google Duo og med trafikk fra strømmetjenester økes kravene for hvert år. Vi tilbyr en utredning og analyse av din bolig for å sikre en god og stabil tilgang til internett i hele boligen din som vil sikre en feilfri internett-opplevelse de neste 10 år.

Jeg har fått beskjed om å sette ruteren min i bromodus, hva betyr dette ?

Ved å sette din ruter i bromodus (bridge mode) delegerer man ruterens arbeidsoppgaver til en mere kraftig ruter. Den nye, kraftigere ruteren, vil ta seg av håndtering av brannmur, NAT, sikkerhet og kommunikasjon med skyen. Den gamle ruteren må fortsatt være tilkoblet strøm og internett.

Hvilken ruter bør jeg bruker dersom jeg setter ruteren min i bromodus ?

Vi fører en rekke rutere som håndterer opp til hundrevis av påkoblede kablede og trådløse enheter. Se mer i vår webshop

Jeg har en stor bolig, hva trenger jeg for å dekke hele boligen med wifi ?

Vi anbefaler å bruke et mesh nettverk fra Google eller UniFi. Hvor mange tilkoblingspunkter du trenger avhenger av størrelsen på boligen og om det er tykke vegger, mye betong, speil, og metall som forstyrrer signalene.