Når man er så knyttet til sin enhet som man gjerne er idag, så er det å miste sin iPhone, eller iPad en dårlig opplevelse. Enten om man har glemt den igjen på flyplassen, eller fått den frastjålet så er det ingen krise. iOS har innebygd tyverisikring som gjør at enheten praktisk talt er ubrukelig for alle andre enn deg selv, og ingen kan få tak i dataen dine så lenge du har slått på iCloud og har satt en PIN kode, fingeravtrykk- eller ansiktsgjenkjenning eller lignende!

Det betyr at om du skulle være så uheldig å miste enheten din, så har du tilgang til alle dine data hvis du må anskaffe deg en ny iPhone eller iPad. En tyv vil ikke engang kunne åpne din enhet, og kun i enkelte tilfeller vil tyven kunne bruke vanlig SMS og telefon kapabiliteter, mens avansert bruk som f.eks apper vil aldri vil tilgjengelig for den spesielle enheten igjen. Så det er ingen poeng for noen å stjele noen andre sin iPhone, eller iPad for å oppnå økonomisk gevinst.

For å unngå ubehagelige opplevelser anbefaler jeg å bruke ansiktsgjenkjenning og PIN kode på din iPhone eller iPad, og slå på iCloud så trenger du ikke bekymre deg om tapte eller misbrukte data noen gang igjen. Når du får en ny iPhone eller iPad igjen, er det bare å legge inn sin iCloud-addresse på den nye enheten og vipps, så har man sine data tilgjengelig ved fingerspissene igjen.

Kontakt oss gjerne dersom du ønsker mer informasjon eller trenger hjelp med dette!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *