fbpx

Når man arbeider i en mobil enhet så har man et behov for at det er kort vei mellom det man ønsker å gjøre og å faktisk gjøre det. Hvis man ikke intuitivt forstår hva som er foran seg i bruker grensesnittet , må man brukte hjernen for å resonnere og det gjør at man kan bli sliten i huet etterhvert.

Apple sine designere tar hensyn til en simplisitet, ved å identifisere brukerstier; vanlige handlinger som man ønsker på telefonen sin, som f.eks ta et bilde, og se på det rett etterpå. Her kan man se at designerne av brukergrensesnitt har gjort dette veldig enkelt. Et annet eksempel kan være at man tar et bilde og ønsker å sende det til noen med en gang. Igjen kan man se at veien fra ønske (dele et bilde med en venn) til å ha fått tilfredsstilt ønsket (ferdig delt) er veldig kort, handlingen krever 5 klikk på skjermen og veldig lite hjerne aktivitet.

Se for deg at etter man tar et bilde, må man tilbake til home screen for så klikke seg inn i en Messenger app, åpne en meny, lete etter bildet, åpne det, dele det med en venn. Denne handlingen tar 7 klikk og er 15% mer kognitiv belastende enn et etablert brukermønster.