Vi fikk en henvendelse fra en ny kunde som fortalte oss at han hadde vært uheldig og mistet sin eksterne harddisk i bakken. Etter dette ville ikke harddisken fungere, den ble ikke gjenkjent av hverken MacOS eller Windows. Nå var gode råd dyre – eller var de det?

Før vi fikk overlevert harddisken hadde vi en teori om at det kanskje var en enkel jobb som f.eks. at kabelen eller kabinettet var skadet, men dengang ei. Harddisken lagde pipelyder og spant ikke opp, det kunne bety enten en fysisk eller firmwarefeil. I og med at vi visste at harddisken hadde gått i bakken var det nærliggende å tro at det her dreide seg om en mekanisk feil.

På vårt verksted klarte vi å løse dette problemet, og startet umiddelbart å kopiere ut data til vårt RAID-beskyttede lagringssystem, det er tross alt mulig å erstatte en harddisk eller en kabel, men ikke verdifulle bilder og data som ligger på harddisken!

Etter en stund viste det seg at reparasjonen hadde vært svært vellykket, vår avanserte programvare for å hente ut data fra skadede harddisker og andre lagringsmedium fungerte perfekt – vi klarte å hente ut 100% av data på denne disken uten feil.

Når data ligger i vårt system kan vi kopiere de ut igjen til en helt ny disk som enten vi eller kunden fremskaffer, og de vil fungere som de alltid har gjort. Vi har også mulighet til å legge ut data på vår sikre server for nedlasting, dersom det er overkommelige mengder for slikt.

M.H.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *