Noen ganger får vi forespørsler om å flytte e-post mailbox fra en e-post leverandør til enn annen, som f.eks one.com, outlook.com, gmail.com og over til en annen. Noen har egne domener de ønsker å flytte e-posten til.

Å flytte e-post server kan gjøres på 2 måter. Enten kan man flytte mx-pekeren i DNS til å peke til ny e-post server, men man får ikke med den gamle e-posten som ligger lagret på serveren. Den serveren som holder e-postboksen din er en IMAP-server, og den serveren som sender e-posten din er en SMTP-server.

Når du bruker en e-postleverandør og et e-postprogram som støtter IMAP-protokollen, så lagres e-postmeldinger og mapper på IMAP-serveren i stedet for lokalt på datamaskinen eller enheten din. Dette gjør det enklere å få tilgang til e-post fra flere enheter, og du kan synkronisere endringer på tvers av enheter.

Hvis du bestemmer deg for å bytte e-postleverandør, vil du imidlertid ikke automatisk ha tilgang til tidligere e-postmeldinger og mapper som er lagret på den gamle leverandørens IMAP-server. For å få tilgang til disse tidligere meldingene og mappene, må du synkronisere IMAP-serverne mellom den gamle og den nye leverandøren. Dette betyr at du overfører alle e-postmeldinger og mapper fra den gamle IMAP-serveren til den nye IMAP-serveren.

Verktøyet imapsynch er en løsning som kan hjelpe deg med å synkronisere IMAP-servere. Det kan overføre alle e-postmeldinger og mapper fra en IMAP-server til en annen, og det kan gjøre dette på en måte som tar hensyn til eventuelle endringer eller slettinger som har skjedd på den gamle serveren etter at du har begynt å bruke den nye.

Ved å bruke imapsynch eller en annen lignende løsning, kan du enkelt flytte e-post fra en e-postleverandør til en annen uten å miste tilgang til tidligere meldinger og mapper. Dette kan være spesielt nyttig hvis du bytter jobb eller ønsker å bruke en annen e-postleverandør enn den du har brukt tidligere.

Hvis du har flere dataproblemer eller har andre e-post problemer med Outlook eller Apple Mail kan du kontakte oss