Om datahjelp

Om oss

EpleCheck er en gruppe med lang erfaring som IKT-konsulenter. Vi lever av å hjelpe med problemer som oppstår med PC, Mac, tablets, smarte hjem og alt som faller inn under hjemme-elektronikk. Vi er stasjonert i Oslo og Viken og ved behov møter vi på døren din. Vi kan også gi råd hvis du har spørsmål om forskjellige data-relaterte produkter.

Om tjenesten

Vi tilbyr 3 typer tjenester; Hjemmebesøk, Fjernstyring av PC og Mac og Databerging. Hjemmebesøk tilbyr vi hovedsaklig i Oslo og Viken. Fjernstyring tilbyr vi i hele verden og bruker verktøy som fjernstyrer din PC, Mac eller tablet. Det er trygt, du ser til enhver tid hva vi gjør og vi har ikke tilgang til dine passord eller sensitive opplysninger. Våre priser er blant de gunstigste og avtales på forhånd, avhengig av hvert oppdrag.

Produkter

Vi tilbyr datahjelp til all generell maskinvare og programvare som selges kommersielt gjennom store leverandører i Norge. Vi hjelper til med Microsoft Windows, Mac, Smart-TV, Smart-produkter, WiFi- eller kablede nettverk, smart-produkter, internett. Vi tilbyr også hjelp til Microsoft Office, Apple iWorks, Android, iPhone og iPad.

Har du en harddisk som har sluttet å fungere kan vi i mange tilfeller hjelpe med det også!


Hvordan fungerer datahjelp ?

Hjemmebesøk

Først kontakter vi deg for å finne ut hva slags hjelp du trenger. Vi avdekker omfanget av saken og kanskje avtaler å ta med utstyr med til deg. Vi avtaler et tidspunkt for å møte hos deg. Når jobben er gjort kan du betale med kort på stedet eller motta en regning. Det kommer an på omfanget av problemet, men vanligvis tar en sak fra 10 minutter til en time å løse. Prisen settes pr sak som vi behandler og ikke pr time.

Eksempler på oppgaver som vi utfører er;

Backup av PC
Installasjon av Smart-TV og kabelboks
Reinstallasjon av Mac eller PC
Oppsett av skriver og scanner
Oppsett av trådløs skriver og scanner
Oppsett av ny Mac, iPhone, iPad eller PC
Oppsett og feilsøking av trådløst nettverk
Fjerning av virus

Fjernstyring av PC og Mac

Vi kontakter deg for å finne detaljer rundt din sak. Deretter avtaler vi et tidspunkt som passer for deg og hjelper deg installere vår programvare for å la oss fjernstyre din maskinvare. Vi kobler oss til din maskinvare mens vi snakker sammen på telefon. Deretter kan du se på skjermen hva vi gjør, og kanskje vi spør deg noen spørsmål om informasjon som vi trenger for å gjennomføre jobben. Prisen settes pr sak vi løser

Eksempler på oppgaver som vi utfører er;

Backup av PC
Hjelp med Outlook, Word og Teams.
Reinstallasjon av Mac eller PC
Oppsett av skriver og scanner
Oppsett av trådløs skriver og scanner
Oppsett av ny Mac, iPhone, iPad eller PC
Fjerning av virus

Databerging – innsending og innlevering

Vi kan bistå med kopiering av data fra interne og eksterne harddisker som ikke er alvorlig skadet. Vi tilbyr også kopiering av data fra floppy, SD-kort og andre eldre datalagrings-formater over til USB eller skylagring. Innsending eller innlevering må avtales pr e-post eller telefon. Du kan levere din enhet til oss, eller du kan sende oss en pakke via posten eller helthjem.no. Ring oss for å avtale eller send oss en e-post.

Hvor holder dere til ?

Vårt verksted befinner seg ved Youngstorget i Oslo i Pløens gate 4. Her reparerer, installerer og konfigurerer vi. Vi er tilgjengelige hverdager mellom 09:00 – 18:00. Vi mottar kun avtalt besøk under covid-19 pandemien.

Her kan du se en liten video fra vårt verksted

Filmklipp fra vårt verksted

Hvilke saker løser dere ?

Vi løser de fleste enkle og kompliserte problemstillinger. En sak kan virke vanskelig for våre kunder, men for oss er det en smal sak. Vi har mange som kontakter oss fordi de trenger hjelp med oppsett eller problemer med e-post. Andre har problemer med dårlig signal for sin WiFi og trenger at vi kommer og ordner opp. En annen vanlig problemstilling er oppsett av ny Smart-TV, hvor vi hjelper med oppsett av Riks TV, Get. Noen trenger assistanse med forskjellige ting på sin PC eller Mac, eller lurer på hvordan man kan gjøre forskjellige ting man ønsker. Noen trenger hjelp med installasjon av smarte hjem og ønsker en gjennomgang av mulighetene. Andre skifter telefon eller PC og ønsker å overføre data fra den gamle til den nye. Det er andre som ønsker hjelp med virusproblemer, anti-virus eller hackere og da kan vi hjelpe.

Databerging / Data rescue

Vi kan bistå ved hjelp til uttrekk av data fra interne og eksterne harddisker. Så lenge det ikke er noe alvorlig fysisk galt med disken er vi behjelpelige, men hvis du hører klikk eller stygge lyder fra disken er dette ut over vår kapasitet til å fikse.

Trenger man være medlem for å bestille datahjelp?

Nei.

Hvor kan jeg bestille datahjelp ?